GALÉRIÁVAL

2018.07.17. 11:20

Óriási kátyúkban ágyazott meg Mesterszállás polgármestere

Holdbéli tájnak tűnik a Mesterszállásra bevezető út. Lassanként járhatatlanná válik a zsákfalut a külvilággal összekötő egyetlen útszakasz.

Szilvási Zsuzsa

A térség országgyűlési képviselője, Boldog István szerint a jövő évi költségvetésben már mindenképpen szerepelni fog az út rendbetétele. Kiss Gábor polgármester nem csak megmutatta, mekkora kátyúk vannak az érintett szakaszon, hanem „megágyazott” az egyikben, és beleheveredett…

– Jöjjenek el felénk, próbáljanak bejutni a falunkba – invitált némi keserűséggel a napokban egyik mesterszállási olvasónk. – Egymást érik a kátyúk, néhol már alig látni, hol volt az út.

– Mi meg lassan nem tudunk közlekedni, csak akkor indulunk el, ha tényleg nagyon muszáj. Ide még a mentő is csak óvatosan jön, szó sem lehet róla, hogy száguldozzon a beteggel!

Az öcsödi útról lekanyarodva gyorsan kiderül, hogy csöppnyi túlzás sem volt a panaszban. A néhány száz méteres szakasz valóban kritikus állapotban van, talán a földek mellett futó földút is kevésbé lenne rázós.

Előttünk menetrendszerinti busz próbál kikecmeregni a kátyúk közül. Elnézve, amint vészesen imbolyogva szállítja utasait, csodálatra méltó, hogy nem történt még komolyabb baleset ezen az úton.

– Hosszú ideje próbálunk segítséget kérni, és kaptunk is számtalan ígéretet, hogy kijavítják az utunkat – tudjuk meg Kiss Gábor polgármestertől, aki rengeteget talpalt már emiatt, mostanáig azonban sikertelenül.

– Azt szoktam mondani, hogy ha minden kapott ígérettel kitömhetnénk egy-egy kátyút, már sztrádán lehetne közlekedni Mesterszállásra. Így viszont előbb-utóbb teljesen használhatatlanná válik, elvágva bennünket a külvilágtól.

– Egyre veszélyesebb itt közlekedni, az autókban keletkezett anyagi károkon túl attól is lehet tartani, hogy baleset történik.

Kiss Gábor polgármester nem csak megmutatta, mekkora kátyúk vannak az érintett szakaszon, hanem „megágyazott” az egyikben, és beleheveredett…
Fotós: Mészáros János

Amint a polgármester hozzáteszi, évtizedek óta nem került sor felújításra. Még a 2000-es évek elején dolgoztak egy akkor rossz állapotú kisebb szakaszon, de a jelenlegi állapot annál sokkal elkeserítőbb.

Az egyre romló burkolatot a nehéz mezőgazdasági gépek még inkább tönkretették, mostanság pedig számos munkagép jár ebben a térségben, tovább rontva az út minőségét. A településen ugyanis jelenleg is több középület rekonstrukciója zajlik.

– A helyiek joggal háborognak, hogy szinte elfeledkeztek rólunk – mondja Kiss Gábor. – Már a közösségi oldalakon is egyre többen emeltek szót emiatt. Pedig már annak is örülnénk, ha jó minőségben befoltoznák a kátyúkat és biztonságosan tudnánk közlekedni.

– Boldog István a térség országgyűlési képviselőjeként szívén viseli ennek az útnak a sorsát is, többször tárgyaltunk már a lehetőségekről.

Legalább kátyúzást szeretne a parlamenti képviselő

Boldog István valóban arra törekszik, hogy minden lehetséges fórumon szorgalmazza a bekötőút felújítását.

– Az országgyűlésben már a frakcióm támogatását is kértem ahhoz, hogy előteremtsük a mesterszállási út felújításához szükséges összeget – tudjuk meg a honatyától.

– A jelenlegi álláspont szerint a 2019-es költségvetésben már mindenképpen szerepelni fog, de arra kértem az illetékeseket, hogy amennyiben az ez évi keretből még marad elegendő pénz, azt erre az útra fordítsák.

– Mindezek mellett a Közút vezetőivel is tárgyalok arról, hogy a végleges felújításig legalább kátyúzásra kerítsenek sort. Ennek az útnak a felújítása ugyanis nem csak a rossz állapota miatt fontos, hanem az elhelyezkedése miatt is. Olyan zsáktelepülésen élőkről van ugyanis szó, akiknek egyszerűen nincs is lehetőségük máshol közlekedni…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában