múltidéző

2018.07.08. 17:23

Régi hírek a megyéből – Az V. Tiszafüredi Halasnapokat tartották

E heti múltidézőnk keretében 1996 júliusába tekintünk vissza. Ebben az évben is számos érdekes hír született megyénkben, ezekből szemezgettünk most Olvasóinknak.

A felvonuláson, mint a képen látható, sellő is köszöntötte a nézőket.

Fotó: Illyés

1996. július 7.

Százötven éves volt a tiszai gőzhajózás

Éppen 150 éve, hogy Széchenyi István 1846-ban gőzhajón először haladt végig a kanyargós, szőke Tiszán. Ebből az alkalomból dr. Lotz Károly, közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter védnökségével konferenciát tartanak ma a szolnoki Technika Házában.

Fotós: Csabai

Az egész napos rendezvény a Széchenyi és a magyar hajózás című kiállítás (képünkön) megnyitásával kezdődik, majd a múltat, a jelent és a jövőt felvázoló előadások után a résztvevők megkoszorúzzák a Tiszai Hajósok Emlékművét. Ezt követően tiszai hajókázás zárja a konferenciát.

1996. július 9.

Új aszfaltszőnyeget kapott Szolnokon a Tisza-híd és a Százlábú híd közötti 350 méteres útszakasz.

 

Az építkezés idején ajánlatos a Szent István híd felé kerülni, mert az erre utazók hosszú várakozási idővel számolhatnak.

Fotó: Illyés

A kivitelező a Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft. Szentesi Építésvezetősége ígérete szerint az aszfaltozási munkálatok a mai nappal befejeződnek, majd július 10-11-én az útburkolati jelek festése okozhat majd komolyabb fennakadást a forgalomban.

1997. július 13.

A Halas napokon már a nyitány is osztatlan sikert aratott

A tiszafürediek már csütörtök este ízelítőt kaphattak a Halas napok látványosságaiból. A Tisza II. Áruház előtt olasz táncosok Rómeó és Júlia városába varázsolták a nézőket, akik a Gyöngy Presszó mögötti téren a mexikói tüzes ritmusokból is ízelítőt kaphattak.

A felvonuláson, mint a képen látható, sellő is köszöntötte a nézőket.
Fotó: Illyés

Tegnap reggel aztán igazán kezdetét vette az országos hírű V. halas napi fesztivál. A városházától a holt-Tisza- parti Halas térig masíroztak a hevesi és olasz rézfúvósok, néző- csalogatóan csinos mazsoretteikkel.

Rente Ferenc polgármester a hangosítókocsi jóvoltából a város több pontján is köszöntötte a vendégeket: külföldieket, magyarokat, szervezőket, közreműködőket egyaránt, bízva a város idegenforgalmi vonzerejét javító háromnapos fesztivál sikerében.

A mazsorettek látványos parádéja ezúttal is nagy sikert aratott.
Fotó: Illyés

Ez a bizakodás már a tiszafüredi ifjúsági fúvószenekar és a miskolci mazsorettek délelőtti bemutatkozásán igazolódni látszott, dolgoztak a kamerák, villogtak a -fényképezőgépek, s ami a legfontosabb: már több mint ezren kíváncsiskodtak a Halas téren.

Zsúfolt volt a vásárcsarnok előtti tér is, ahol az olasz „akrobaták” ismét zászlómutatványaikkal csináltak varázslatot. Jól alapozódott tehát a délutáni és az esti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában