KISÚJSZÁLLÁS

2018.07.01. 12:59

Süsü és barátai Kisújszállásra érkeztek (galéria)

Több száz gyermek vette pénteken este birtokba a Városháza mögötti parkban a Süsü játszóteret.

Csukás István kedvenc Süsü meséjének közkedvelt karakterei: Süsü és barátai beköltöztek a városba a gyermekek és felnőttek nagy örömére. Csukás István, a város szülötte, a híres egyfejű megalkotója is üzent ez alkalomból „földijeinek”:

„Mert jó az a világ, és szép az a világ, ahol játszani is lehet, ahol az öröm ragyog, és ahol boldog nevetés száll. És ahol jó gyereknek lenni.” – olvasta fel a Kecze István a levelet, majd szólt arról, hogy a közeljövőben az önkormányzat újabb Csukás szoborinstallációkkal, táncjátékkal, könyvvel is készül.

Kovács Sándor országgyűlési képviselő avatóbeszédében azt kívánta, a játszótéren érezze jól magát gyermek és felnőtt is, hiszen kedvenc mesénk, a Süsüs elevenedik itt meg.

Mint elhangzott, közel 100 millióból megvalósult játszótér egyik részében a 2-5, a másikban az 5-12 éveseknek terveztek játékokat. A két térfelet a szülők pihenőtere választja el egymástól.

A mese legfontosabb karakteres figuráit – Süsüt, a királyfi és a királylányt, a zsoldosokat,

Torzonborz királyt felnőttek és gyerekek leplezték le, majd ahogy a kapu kinyílt, több száz gyermek rohant be és foglalta el a várat, s vetet birokba a játékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában