EMLÉKKONCERT

2018.07.05. 20:00

Szolnokon lép fel először az új énekessel az Ozone Mama

Ezen a hétvégén immáron 9. alkalommal rendeznek Szolnokon emlékkoncertet az égi zenekarba távozott szolnoki zenészekért. Az 'Akikért a zene szól' címet viselő rendezvényen többek között fellép az Ozone Mama is, ennek kapcsán Gábor Andrissal, a zenekar dalszerző-gitárosával beszélgettünk az aktualitásokról.

Hutter Zsófia

Fotó: Debreczeni János Gergely

– Aki nem ismer titeket, azoknak áruljuk el, milyen szállal kötődtök a megyeszékhelyhez?

– A dobosunk, Gulyás Máté szolnoki, így külön öröm volt nekünk, hogy idén meghívást kaptunk erre az eseményre. Megtisztelő, hogy szombaton mi is leróhatjuk tiszteletünket az égi zenekarba távozott zenészek előtt.

– Igyekszünk majd egy tőlünk megszokott ütős rockkoncert élményt adni a látogatóknak. Nem mellesleg az új énekesünk, Szeleczki Dávid is élt Szolnokon egy ideig, édesapja jelenleg is a városban dolgozik.

– Ha már itt tartunk, viszonylag friss infó veletek kapcsolatban, hogy énekest váltottatok.

– Igen, ez így van. Székely Marci több mint tíz éven keresztül volt a zenekar tagja, és az élet most úgy hozta, hogy elváltak útjaink. Bizonyos életkorban a legtöbb zenész választás elé kerül, hogy a biztos hátteret adó munkahelyre, vagy inkább az egyre sűrűsödő, kalandos, de egyben kockázatos turnékra szavazzon.

– A tét esetünkben az volt, hogy marad-e a zenekar hobbi szinten, vagy esélyt adunk annak, hogy megpróbáljunk még előrébb lépi. A kiadónak köszönhetően olyan lehetőségek nyíltak meg a előttünk, amiket nagyon sajnáltunk volna kihagyni.

Fotó: Debreczeni János Gergely

– Csak egy ilyen példa az idei több hetes őszi turnénk, amelynek keretében elég sok országba látogatunk el, például Svédországba -a kiadónk fesztiváljára, Stockholmba-, Spanyolországba és Romániába is.

– Szeleczki Dávid egy fiatal, tehetséges srác, és nagyon örülünk, hogy a csapatunk tagja lett. Nem idegen számára a színpad, hiszen gyerekkora óta énekel.

– Akkor most biztos állandóan elfoglaltak vagytok, pláne, hogy itt a nyár.

– Az új felállással gőzerővel próbálunk, és lehetőleg még több energiával kívánjuk folytatni, mint azelőtt. A jó hangulathoz hozzájárul egy másik új zenekari tag, Lukács László is, aki innentől kezdve állandó tagként püföli a billentyűket.

– Vele érdekesebb, monumentálisabb és autentikusabb lesz az Ozone Mama hangzása. Ötös fogattá váltunk, egy új korszak vette kezdetét, és szeretnénk megmutatni, hogy a magyar zenekarok is megállják a helyüket bárhol a világban.

– Idén érkezett már felkérés balti-turnéra és az Egyesült Államokba is meghívtak bennünket, ezeknek remélhetőleg jövőre eleget tudunk tenni. De addig is rengeteget próbálunk és mindenkit szeretettel várunk július 7-én a Hild téren.

Fotó: Debreczeni János Gergely

Angol nyelven idézik fel az „aranykort”

Az Ozone Mama zenekar hazánk egyik legautentikusabb klasszikus rockzenekara. Zenéjükben a késő 60-as és a kora 70-es évek rockzenei világa köszön vissza, némileg modern köntösben.

Az angol nyelvű dalszövegekkel igyekeznek még hitelesebbé tenni az „aranykor” dallam és érzésvilágát. A kétszeres Fonogram-díjas zenekar egyre gyakrabban fordul meg külföldön is. Legutóbbi „Cosmos Calling” című albumuk már a kaliforniai Ripple Music gondozásában jelent meg idén januárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában