MARTFŰ

2018.07.18. 15:30

Szóvá tették: gazos, koszos a martfűi kerékpárút

Ellenőrzést végeztek nemrégiben a pályázati pénzből megépített kerékpárúttal kapcsolatosan.

Joó Zsuzsa

A Szolnok és Martfű között létesült utat már évekkel ezelőtt átadták, azóta használják. Az ellenőrző hatóság (mely a pályázat megvalósulását és annak minőségét nézte) azt kifogásolta, hogy több szakaszon is repedezett, füves, kavicsos az út. Ezeket a problémákat jelezték is az önkormányzatnak.

Dr. Papp Antal polgármester elmondta, a kerékpárutak üzemeltetése jogszabály szerint idéntől a közútkezelőhöz tartozik, nem az önkormányzathoz. És mivel az észrevételek, kifogások főleg az üzemeltetéssel kapcsolatosak, így nem őket érinti a kritika.

A településvezető ugyanakkor elismerte: valóban tapasztalható a kerékpárúton itt-ott repedés. Mivel az út régi tervek alapján készült el, nem lehet csodálkozni az állapotán. Manapság ilyen kivitelezési módszert meg sem engednek már.

A városvezető azt is hangsúlyozta, az üzemeltetés januári átadása ellenére nem egyszer a város maga végezte a fűnyírást és permetezést a bicikliút mentén, hogy az időben meglegyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában