TÚRKEVE

2018.07.25. 09:30

Új szekrényeket kaptak az önkéntes tűzoltók

Folyamatosan gyarapodik a kevi önkéntes tűzoltó egyesület.

Szilvási Zsuzsa

Az új szekrények

Fotó: Mészáros János

Nemrégiben egy felajánlásnak köszönhetően kaptak új mentőcsónakjukhoz utánfutót. Amint Sörös Tibor parancsnoktól megtudtuk, a közel négyszázezer forint értékű járművet egy társszervezettől kapták, a felújításban, festésben pedig a helyiek segítették őket.

Az előzetes számítások szerint idén összességében tízmilliós nagyságrendű fejlesztésekre kerülhet sor. Egy újabb pályázatnak köszönhetően lehetőségük nyílik az öltözőszekrények felújítására, műszaki eszközök beszerzésére, illetve új gyakorlóruhák vásárlására. Mindezek mellett hamarosan új terepjáró is érkezik hozzájuk.

– Az elmúlt évek során folyamatosan újítgattuk a laktanyánkat, így mostanra szinte már csak az öltözőnk felújítása maradt hátra – mondta el a parancsnok.

– A napokban azonban végre megérkeztek az új öltözőszekrényeink. Hamarosan sor kerül a helyiség burkolására, kisebb felújítására, ezt követően pedig már csak a bútorokat kell helyükre pakolnunk, s igazi „tűzoltóöltözőnk” lesz.

Az új szekrények
Fotó: Mészáros János

Amint Sörös Tibor hozzátette, a közelmúltban közel egymillió forint értékben kaptak különböző eszközöket az önkéntes egyesületek pályázatán, így többek között feszítőhengerrel, légzsákszorítóval, lánckészlettel, tömlőkkel és rádióval is gazdagodott a felszerelésük. Az új gyakorlóruhák pedig hamarosan elkészülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában