KARCAG

2018.08.17. 16:19

Kabala és lovasa újabb sikereket könyvelhetett el

Teleki Zoltán és Kabala nevű lova újabb sikereket ért el rangos versenyeken. A szabadtéri szezont Mezőhegyesen kezdték, a nagydíjon 3. helyet szereztek, majd Budapesten, a Nemzeti Lovardában vettek részt minősítőversenyen.

Daróczi Erzsébet

Mészáros Zsolt (balra) és felesége, Marika, valamint Terjéki Zoltán.

A 70 fős mezőnyben egy verőhibával teljesítettek. Debrecenben a nagydíjversenyen 2. helyet szereztek, az országos minősítőn, Szilvásváradon villanyfényes pályán első alkalommal indultak. Harmadikok lettek.

Cegléden a nemzeti fordulón harmadikok, a kitartásos magasugratásban 150 centivel másodikok lettek.

A Hortobágyi Lovasnapok első napján hibátlanul lovagoltak, s minősültek a nagydíjra. Szombaton 140 centiről indult a magasugratás, ahol Teleki Zoltán bízva Kabalában, benevezett a nem könnyű feladatra, 170 centiméternél estek ki ötödikként. A nagydíjon egy verőhibával vették az akadályokat. A lóval Teleki Zoltán már minősült a szilvásváradi regionális döntőre.

– Ez egy csapatmunka, sokat segít Kabala tulajdonosa, Mészáros Zsolt és felesége, az edzőm, a mátai ménes vezetője, s azok, akik naponta foglalkoznak a lóval és a családom – mondta a lovas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában