JÁSZSZENTANDRÁS

2018.08.28. 09:30

Önfenntartóvá válna a homoktövist feldolgozó szövetkezet

A Belügyminisztérium pályázatán elnyert mintegy tízmillió forintos támogatás segítségével bővítik Jászszentandráson a homoktövis-feldolgozó üzem gépeinek kapacitását.

Banka Csaba

Jásziványon mutatták be a szociális szövetkezet termékeit.

Fotó: Banka Csaba

Szabó László polgármester elmondta, hogy a közfoglalkoztatás keretében helyben megtermelt homoktövisbogyók feldolgozására egy szociális szövetkezetet hoztak létre korábban.

A jelenleg hat főt foglalkoztató szövetkezet dolgozóinak béréhez is belügyminisztériumi pályázaton nyertek támogatást, de fokozatosan egyre nagyobb mértékben szeretnék saját bevételeikből kifizetni a béreket.

A szociális üzemben készítenek szörpöt, gyümölcslevet, gyümölcsteát, illetve a sütéshez használható gyümölcsőrleményt is. A polgármester kiemelte, hogy egyre több helyen szeretnék bemutatni a községben készített természetes készítményeket.

Jásziványon mutatták be a szociális szövetkezet termékeit.
Fotó: Banka Csaba

A cél pedig az, hogy a szövetkezet önellátóvá válásával megőrizzék a létrehozott munkahelyeket, idővel pedig bővülni is tudjon a szövetkezet üzemének dolgozói létszáma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában