Jászkunság

2018.08.19. 17:27

Több mint kétszázan pótvizsgáznak a tankerületben

Több mint kétezer középiskolás, közel tízezer általános iskolás tanul, emellett mintegy négyszáz gyermek vesz részt gyógypedagógiai nevelés-oktatásban a Szolnoki Tankerület által fenntartott iskolákban.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Shutterstock

– Idén összesen 325 tanuló ismétel évet, vagy javítóvizsgázik, ez a szám az összes tanuló 2,7 százaléka. Évismétlésre 121 gyermek kötelezett, javítóvizsgát pedig 204-en tesznek. Tankerületünkben összesen 293 javítóvizsga zajlik le augusztus 15. és augusztus 31. között – tájékoztatta hírportálunkat Szutorisz-­Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerület igazgatója.

Az általános és középiskolákban a legtöbb diáknak matematikából kell újra bizonyítani, ezt a történelem követi. A középiskolákban ez még kiegészül az angol nyelvvel is.

– A legtöbb javítóvizsga általános iskolában a hetedik, középiskolában a kilencedik évfolyamon lesz, a legkevésbé érintett pedig általános iskolában a negyedik, középiskolában pedig a tizenkettedik évfolyam – mondta el a tankerület vezetője.

Hogy segítsenek a diákoknak, a pedagógusok segédanyagokat készítenek, szakirodalmat adnak, mintafel­adatsorokat, gyakorlófeladatokat állítanak össze. A nyári intézményi ügyeleti napokon pedig lehetőség van személyes konzultációra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában