SZOLNOK

2018.08.09. 18:45

Új autót kaptak a várostól a tűzoltók

Tovább gazdagodott a szolnoki katasztrófavédelmi kirendeltség gépjárműállománya: a szolnoki önkormányzat jóvoltából egy Suzuki Vitara típusú személyautóval bővült az arzenál.

Az adományt csütörtökön a városháza udvarán Szalay Ferenc polgármester adta át Nagy Róbert tűzoltó alezredesnek

Fotó: Csabai István

A jármű augusztus 9-i ünnepélyes átadásán Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere méltatta a város tűzoltóinak munkáját. Kiemelte, hogy a megyeszékhely életében fontos az itt élő állampolgárok biztonsága, az ezért végzett munka során pedig mindig lehet számítani a tűzoltókra.

A város első embere emellett további támogatásáról biztosította az állományt.

A katasztrófavédelem nevében Nagy Róbert tű. alezredes, a szolnoki katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője köszönte meg a polgármesternek a felajánlást.

Mint mondta, egy ilyen terepjáró-képességű autó rendkívül hasznos a hétköznapokban, hiszen a katasztrófavédelem munkatársainak olyan helyekre is el kell jutniuk, ahol nincs megfelelően kiépített úthálózat.

Az adományt csütörtökön a városháza udvarán Szalay Ferenc polgármester adta át Nagy Róbert tűzoltó alezredesnek
Fotó: Csabai István

Nagy Róbert megemlítette, hogy nem csak az ügyintézői gépjárműállomány korszerűsödik, hiszen a Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság az utóbbi években két Rába Heros Aquadux-X 4000 típusú tűzoltófecskendőt állított szolgálatba – tudtuk meg a megyei katasztrófavédelem sajtóügyeletétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában