SZOLNOK

2018.09.13. 15:03

Egészséget visznek ajándékba a Hetényi Géza Kórház dolgozói

Ismét erdélyi szűrőakcióra készülnek a Hetényi Géza Kórház Rendelőintézet orvosai és szakdolgozói. A Béres Zrt. a hagyományokhoz híven idén is jelentős adománnyal támogatja a programot.

Szilvási Zs.

Dr. Bischof Zsolt (balra) és dr. Lippai Norbert főigazgató.

Fotó: Mészáros János

– Kórházunk és a megyei önkormányzat 2009 óta valósít meg közösen egészségügyi szűrőprogramokat – emelte ki dr. Lippai Norbert megbízott főigazgató a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón.

– Hat orvos és tizenkét szakdolgozó egy héten át Kányádon végez többek között szív- és érrendszeri, bőrgyógyászati, szemészeti neurológiai, mozgásszervi és szájüregi vizsgálatokat. Olyan emberekhez viszik el a korszerű egészségügyi ellátást, akik egyébként nagyon nehezen jutnak el a szakvizsgálatokra.

Amint a főigazgató hozzátette, szeptember 16-23. között közel háromezer vizsgálatra kerül majd sor. A Béres Zrt. pedig közel 1,5 illió forint értékű adománnyal segíti munkájukat.

– Köszönjük a lehetőséget, hogy a kezdetektől részt vehetünk ebben a küldetésben, s a kevésbé fejlett, magyarok lakta területeken nyújthatunk segítséget – hangsúlyozta dr. Bischof Zsolt, a Béres szolnoki gyárának igazgatója.

Dr. Bischof Zsolt (balra) és dr. Lippai Norbert főigazgató.
Fotó: Mészáros János

– A tudást, a szakmát természetesen a kórház dolgozói képviselik, s igazán tiszteletre méltó, hogy ezeken a napokon 10-12 órán keresztül dolgoznak, szabadidejüket feláldozva vállalják ezt a szűrőakciót, kizárólag a segítőkészségtől és hazaszeretettől vezérelve.

Mint Dr. Bishof Zsolttól megtudtuk, ebben az esztendőben elsősorban gyermekeknek illetve felnőtteknek szánt vitaminkészítményeket, valamint Béres-cseppet küldenek Erdélybe, melyekből a szűrésen résztvevők kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában