SZOLNOK

2018.09.02. 17:30

Egyedi műtétet végeztek Szolnokon

Egyedülálló nőgyógyászati műtétet hajtottak végre péntek délelőtt a Hetényi Géza kórházban.

Joó Zsuzsa

UNgár László

Fotó: Joó Zsuzsa

Az új típusú beavatkozást Ungár László nőgyógyász-onkológus professzor, a magyar daganatsebészet kiemelkedő, világszerte elismert szakembere és csapata végezte.

A professzor saját szabadalmán alapuló eljárását legelőször 1997-ben mutatták be a szakmai köröknek, azóta számos, sikeres műtétet hajtottak végre. Szolnok az első vidéki helyszíne volt a különleges műtétnek.

Az eljárás lényege, hogy az előrehaladott méhnyakrák esetében is megtartják a méhet és a petefészket, így a beteg képes a későbbiekben is gyermeket szülni.

Mosonyi Attila professzor, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Szülészet-Nőgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa elmondta, a műtétet Szolnokon egy gyermektelen, huszonnyolc esztendős fiatal nőn végezték el, esélyt adva neki a későbbi családalapításra.

UNgár László
Fotó: Joó Zsuzsa

A tb által támogatott műtét több mint három és fél órán keresztül tartott, és sikeres volt. A későbbiekben már rendszeresen végeznek ilyen méhmegtartó beavatkozásokat a Hetényi Géza kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában