jászberény

2018.09.10. 17:17

Közel száz nemes nedű versenyzett a jászberényi pálinkamustrán

A Jász Múzeum száznegyvennégy éves történetében először adott helyet pálinkamustrának vasárnap délelőtt.

A Jászsági Pálinka Lovagrend szervezésében, a város önkormányzatának támogatásával a Jász Expo keretében tartották meg a programot. Hortiné dr. Bathó Edit múzeumigazgató kiemelte, intézményük a jászsági hagyományőrzés egyik fontos bázisa,a pálinkakészítés pedig a hazai hagyományok része.

A jászsági lovagrend tagjai, kiegészülve a zentai és a bükki pálinka lovagrendek, illetve a Jászsági Mézlovagrend képviselőivel, nagy odafigyeléssel értékelték a versenyre benevezett kilencvennégy pálinkát. A verseny eredményeként a „Jászság legjobb pálinkájának” fődíját a jászkiséri Nagy Gyula otelló szőlő pálinkája nyerte el.

„A pálinkamustra legjobb pálinkája” díját a Zentáról érkezett Biliczki István 2017-es barackpálinkája nyerte el, „A pálinkamustra legkülönlegesebb és legjobb ízű pálinkája” díját pedig a jászberényi Konkoly Szabolcs gönci sárgabarack pálinkája érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában