442-es út

2018.09.16. 09:30

Prizmák óvják a gyalogosok biztonságát a martfűi zebránál

Burkolati fényprizmákat telepített az önkormányzat a 442-es főút gyalogos-átkelőhelyéhez, a vasútállomás és a Tisza Ipartelep között.

Joó Zsuzsa

Az ehhez szükséges elektromos bekötési pontot is kialakították – számoltak be a jó hírről a település honlapján. A fényprizmasor a múlt héttől már működik is.

Korábban a Szoljon.hu-n is beszámoltunk arról, hogy tavaly novemberben egy héten belül két gyalogosgázolás is történt ezen a helyen, súlyos sérülésekkel. Akkor az önkormányzat úgy vélekedett, hogy a gyenge köztéri világítás a legfőbb oka a baleseteknek.

Az önkormányzat kezdeményezésére az utat kezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága, a megyei rendőr-főkapitányság, dr. Papp Antal polgármester és az önkormányzat műszaki irodájának munkatársai január végén felmérték a lehetséges forgalomtechnikai megoldásokat.

A bejáráson kiderült, hogy pusztán sárgán villogó, a gyalogos-átkelőhelyre figyelmeztető jelzőlámpa várhatóan nem segítené itt a közlekedést. Újabb jelzőtáblák kihelyezése, figyelmeztető jelzések felfestése az útra viszont annál inkább, de az is, ha nagyobb teljesítményű izzók kerülnének a gyalogátkelőt megvilágító lámpákba.

További megoldás lenne a burkolati fényprizmák elhelyezése, erre azonban csak önkormányzati megvalósításban látott lehetőséget a közút fenntartója. Az önkormányzat ezt vállalta, így elektromos bekötéssel együtt közel egymillió forintos beruházással az önkormányzat megtette ezt a fontos lépést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában