RENOVÁLÁS

2018.09.25. 12:40

Teljesen megújul a jákóhalmi Öreg iskola

Folyamatosan zajlik Jászjákóhalmán az Öreg iskola teljes felújítása. A hosszú ideje egyre inkább romosodó épület rekonstrukciójára két nyertes pályázat teremtette meg az anyagi hátteret. Ezzel párhuzamosan a község önkormányzata saját költségvetéséből is áldozott a patinás épület renoválására.

Banka Csaba

Terjéki Tünde polgármester elmondta, hogy a belső felújításhoz az adósságkonszolidációból nem részesült települések pályázatán nyert harminckettőmillió forintot használhatják fel.

A munkálatok részeként lecserélik az épület villamos-, illetve vízvezetékrendszerét is. A külső homlokzat megújításának költsége eléri az ötvenhárommillió forintot. A településképet meghatározó ingatlanok felújítására létrehozott pályázati keretből nyert támogatást erre a falu.

A felújítás költségéhez az önkormányzat tizenhatmillió forintos önrésszel járul hozzá. A napokban időkapszulát helyeztek el a régi iskola falában, épp oda, ahová fél évszázada a helybeliek egy hasonló „idődobozt” falaztak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában