JÁSZKUNSÁG/BUDAPEST

2018.10.30. 09:25

Honvédelmi kitüntetést kapott a szolnoki Békési István

Az október 23-i ünnephez kapcsolódóan dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a „Hon­védelemért Kitüntető Cím II. fokozata” kitüntetést adományozta a szolnoki Békési Istvánnak.

Mészáros Géza

Békési István (jobbról) és Válóczi Gyula őrnagy.

Forrás: Beküldött fotó

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivízig) Vízrendezési és Öntözési osztályának vezetőjét, illetve a Szolnoki Magyar Szablyavívó Iskola vezetőjét a megyei kormányhivatal védelmi bizottsága terjesztette fel az elismerésre.

Békési István évek óta kiválóan látja el feladatát a Kötivízig védelemvezető-helyetteseként, hasznos szakmai előadásokat tart a katasztrófák megelőzése, valamint elhárítása érdekében.

A szablyavívó iskola vezetőjeként pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar szolnoki bázisán oktat ludovikás hallgatók számára kardvívásból elméleti és gyakorlati foglalkozásokat a testnevelés tantárgy keretében.

Békési István (jobbról) és Válóczi Gyula őrnagy.
Fotó: Beküldött fotó

Békési Istvánt a családján kívül Válóczi Gyula őrnagy, a megyei védelmi bizottság titkárhelyettese kísérte el a fővárosban megtartott díjátadóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában