SZOLNOK

2018.10.09. 14:45

Ismét egészségnapra várják a családokat a Tiszaligetben

Az egészség megóvására, a megelőzésre hívja fel a figyelmet az a komoly hagyományokkal bíró rendezvény, amelynek a Tiszaligeti Sportcsarnok ad otthont október 14-én – emelte ki Szabó István, Szolnok alpolgármestere a hét végi Családi Egészségnapról szóló sajtótájékoztatón kedden.

Szilvási Zsuzsa

Amint dr. Bene Ildikó, a Hetényi kórház megbízott főigazgatója hozzátette, az évek során ez az őszi program a város életének részévé vált. Mindez azért is fontos, mert az egészséges életmód kialakításában a családnak óriási szerepe van

Dr. Szecsei Klára, a MÁV Kórház orvos-igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a mozgásszervi szakkórházat gyógytornászok fogják képviselni, akik abban segítenek, hogy mindenki megtalálja az életkorának és egészségi állapotának megfelelő mozgásformát.

A megyei Hetényi Géza, illetve a MÁV kórház-rendelőintézet munkatársai önkéntesen, saját szabadidejüket feláldozva vesznek részt évek óta a szűrőprogramokban, annak érdekében, hogy ráirányítsák a figyelmet a prevenció fontosságára.

Az ingyenes rendezvényen minden korosztály megtalálhatja a számára érdekes programot. Az érdeklődők részt vehetnek egészségi állapotfelmérésen, szűrővizsgálatokon és tanácsadáson, valamint elsősegély bemutatón. Emellett a kicsiknek lesz arcfestés, kézműveskedés, lufihajtogatás, gyógynövény palántázás, ugrálóvár.

A felnőttekre számos mozgásprogram, talpmasszázs, véradás és mentális tanácsadás vár. A lakossági visszajelzésekre figyelemmel az idei évben egy külön teremben részt vehetnek az érdeklődők lassabb, csendesebb edzésprogramokon is pl: a jóga, Pilates, BodyArt. A hagyományoknak megfelelően civil szervezetek, sport- és életmód klubok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában