SZOLNOK

2018.10.17. 15:20

Javult a levegő minősége Szolnokon

A szálló por magas koncentrációja miatt múlt héten több városban, köztük Szolnokon is kifogásolható volt a levegő minősége az Országos Közegészségügyi Intézet pénteki közleménye szerint. A szálló por koncentrációja az ország számos pontján meghaladta a meghatározott napi határértéket.

Molnár-Révész Erika

– Szolnokon a jelenleg rendelkezésre álló adatsorok szerint a levegő minősége jó, a napi átlag-porszennyezettség nem érte el a tájékoztatási határértéket – tájékoztatta hírportálunkat a megyei kormányhivatal.

A levegő portartalmának emelkedését több tényező okozza, elsősorban a hosszan tartó száraz idő, a városi közlekedés, valamint a lakossági fűtésből eredő szennyezettség.

A levegő minőségét jelentősen javítja a szeles, csapadékos időjárás. Sokat segíthet a megfelelő műszaki állapotú tüzelőberendezésekben megfelelő állapotú, összetételű tüzelőanyagok felhasználása is. Emellett a közlekedési eszközök jó műszaki állapota is fontos tényező.

A levegőminőséggel kapcsolatos adatokat Szolnokon egy automata mérőállomáson és két manuális mérőponton gyűjtik. Az automata állomás folyamatosan méri az adatokat, ezek kiértékelését Miskolcon végzik. A manuális mérőponton mért adatokat szintén Miskolcon, kéthetente értékelik.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya folyamatosan figyeli a légszennyezettségi adatokat, és a szükséges tájékoztatásokat idejében közli az érintett szervezetekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában