SZOLNOK/ galériával

2018.10.11. 12:50

Komposztáló napot tartottak a Hétszínvirág oviban

Óvodai komposztáló napot tartottak a Városi Óvodák Hétszínvirág Tagintézményében. Az eseményen a legkisebbek a szerves hulladékok hasznosításával játékos formában ismerkedhettek meg.

Hartai Gergely

Fotó: Mészáros János

Demény István, a Bereczki Máté Gazdakör alelnöke hírportálunknak elmondta, fontosnak érzik, hogy már fiatalon felhívják a figyelmet a kertgazdálkodás jelentőségére.

– Ezúttal vetőmagokkal támogattuk az óvodai programot, ugyanakkor azt szeretnénk, ha minél több iskola- és óvodakert létesülne a környéken. Mindebben pedig szakmai tanácsadással is segítünk. A kezdeményezés eredménye pedig már most jól látszik, hiszen rendkívül fogékonyak a gyerekek a kiskertekben zajló munkákra… – taglalta.

Azt is megtudhattuk, a zöld akció során zöldség- és gyümölcsfelismerés, „giliszta farm”, és levélgyűjtés színesítette a programokat. Emellett a magok gondozását, a dióültetést és az árokhúzást is kipróbálhatták a legapróbb kertészek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában