JÁNOSHIDA

2018.10.01. 15:16

Közös sétával hívták fel a figyelmet a demenciával élők problémáira

Figyelemfelhívó sétát szervezett a Szent Norbert Idősek Klubja az Alzheimer világnap (szeptember 21.) alkalmából. A programmal az Alzheimer Cafék „Nem vagy egyedül!” című országos kezdeményezéséhez csatlakozott az idősek nappali ellátását biztosító közösség.

Illés Anita

Szolidaritásukat fejezték ki az Alzheimer-világnapon

Fotó: Illés Anita

Béresné Szénási Ildikó intézményvezető érdeklődésünkre elmondta, hogy sétájukkal felhívták a figyelmet a demenciával élők és az őket segítő családok, gondozóik problémáira, valamint kifejezték szolidaritásukat az érintettekkel. Példaértékű, különleges akcióval készültek a szervezők és a résztvevők.

Üzeneteket fogalmaztak meg a szeretet, az egymásra való odafigyelés és gondoskodás fontosságáról. A megható idézetekkel színes léggömböket díszítettek. Az idősek klubjától a Faluházig sétáltak, ahol Anna & Barbies és Kiss Tibi közös szerzeményére a Márti dalára a levegőbe engedték a lufikat.

Szolidaritásukat fejezték ki az Alzheimer-világnapon
Fotós: Illés Anita

A Faluház előtt Demencia Info-Pont várta az érdeklődőket. Szórólapokkal hívták fel a figyelmet a mára már népbetegséggé vált Alzheimer-kór veszélyeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában