Tiszafüred

2018.10.05. 19:08

Új tanműhelyt kaptak a leendő szakácsok és pincérek

Korszerűsítették és átalakították a Hámori András Szakgimnázium és Szakközépiskola egykori autószerelő tanműhelyét. Mostantól szakács és pincér tanulók pallérozódhatnak a modern, teljesen felszerelt épületben.

Ujvári László

sdr

Október 5-én, pénteken délután került sor a tanműhely ünnepélyes felavatására. Varga Edit pedagógus köszöntötte a megjelenteket. A Karcagi Szakképzési Centrum főigazgatója, Pardi Sándor ismertette a beruházás részleteit. Saját forrásból újult meg az egykori autószerelő műhely. Harminchét millió forintot fordítottak a fejlesztésre.

– Az autószerelő képzés gyakorlatilag megszűnt az elmúlt években. Tekintettel arra, hogy Tiszafüred üdülőváros, nagy szükség van szakácsokra és pincérekre, ezért döntöttünk a képzési infrastruktúra fejlesztése mellett – fogalmazott.

Teljesen átalakították az ingatlant, külső hőszigetelés, tető- és nyílászárócsere történt. Még idén elkezdődik a másik tanműhely felújítása is.

Gratulált a fejlesztéshez Kovács Sándor országgyűlési képviselő. A jól képzett munkaerő hiányát hangsúlyozva úgy fogalmazott: a mostani fejlesztés befektetés a jövőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában