SZOLNOK

2018.11.21. 18:39

A folytatásról állapodtak meg a városházán

Együttműködési megállapodást írtak alá délután a városházán. Ahol megtudtuk, még tavaly indult elsősegély-nyújtási képzés a város kilencedikes diákjainak.

Hartai G.

A kezdeményezést azonban a jövőben is folytatná partnereivel a helyi önkormányzat. A rendhagyó programban ugyanis a Szolnoki Tankerületi Központ, és a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum mellett a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum is szerepet vállalt.

Hozzájuk később a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium is csatlakozott. Az elsősegélyképzés szakmai hátterét pedig az Országos Mentőszolgálat segítette.

Fejér Andor alpolgármester beszédében hangsúlyozta, az oktatáson csaknem ezerhatszáz diák vett részt a megyeszékhelyen. – A tanulók az újraélesztéssel, a csonttörések ellátásával és az életveszélyes állapotok kezelésével ismerkedhettek meg.

A hivatal pénzbeli támogatást is nyújtott a programhoz. Így például két defibrillátorral és két gyakorló fantom készülékkel is hozzájárult annak sikeréhez – összegezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában