díj

2018.11.07. 15:25

Miniszteri elismerő oklevelet kapott a karcagi mezőgazdasági technikus

Miniszteri elismerő oklevelet vett át a minap Bosnyák Imre, a Debreceni Egyetem Karcagi Kutatóintézetének mezőgazdasági technikusa dr. Nagy István agrárminisztertől.

Daróczi Erzsébet

Bosnyák Imre a díjjal

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Nagy megtiszteltetés számomra az elismerés, melyet a kutatási eredmények mezőgazdasági alkalmazásában végzett tevékenységért, a kunok, a Nagykunság és szülővárosom értékeinek megőrzésében vállalt társadalmi és kulturális szerepért vehettem át – mondta a kitüntetett, akinek első munkahelye három évtizede a kutatóintézet.

– Növényvédelmi és növénytermesztő szakon végeztem a technikumban, majd tanáraim beajánlottak a DATE Kutató Intézetbe. Akkor dr. Nyíri László professzor volt az igazgató, akitől szakmailag is sokat tanultam.

– A nemesítés előtt több területen dolgoztam, begyűjtöttem azt a komplex tudást, aminek köszönhettem, hogy huszonnégy évig vezettem az intézet nemesítési részlegét, több beosztásban. Most az intézetben én vagyok a fajtafelelős, és a vetőmag-értékesítési feladatokat is végzem.

Tagja a Kunszövetségnek, és a Karcagi Szimfonikus Zenekarban bőgőzik.

Bosnyák Imre a díjjal
Fotó: Daróczi Erzsébet

– A zenei általános iskolában csellóztam, majd Mészáros Feri bácsi kérésére megtanultam bőgőzni, és a városi kamarazenekarban játszottam. A kikapcsolódást a zene mellett a kirándulás jelenti, de az öt csodálatos unoka – Zaránd, Milán, Leó, Miluska és Petra – rengeteg élményt jelent nekem és páromnak, Kovács Szilviának. Ez nagyszülőként csodálatos érzés – ismerte be Bosnyák Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában