GYÁSZ

2018.11.15. 14:45

Elhunyt a Kötivízig nyugalmazott karcagi szakaszmérnöke

Tóth Károly, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság nyugalmazott karcagi szakaszmérnöke 2018. október 25-én hosszantartó betegség után, 67 évesen elhunyt – olvasható a Kötivízig honlapján található gyászközleményben.

Tóth Károly 1952. szeptember 21-én született Tiszacsegén. Az általános iskola és a debreceni gimnáziumi évek után a Bajai Főiskolán szerzett üzemmérnöki diplomát. Friss diplomásként a Karcagi Szakaszmérnökségen kezdte pályafutását 1974. augusztus elsején, majd végigjárva a ranglétrát 1988. április elsején vette át a szakaszmérnökség vezetését.

Ezen évek alatt okleveles mérnöki diplomát szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen. Tóth Károly több mint negyvenéves vízügyi pálya után 2015 elején vonult hivatalosan nyugdíjba az egyetlen munkahelyéről.

Pályája során rengeteg elismerést kapott, többek között Kiváló Dolgozó Jelvényeket, az Árvízvédelemért Emlékérmet és a Kiváló Újító Érmet is. A munkatársaira és a környezetére mindig odafigyelő, életvidám, a vízügyi szakma iránt elkötelezett, lojális ember távozott vele az élők sorából.

Nyugodjon békében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában