SZOLNOK

2018.11.13. 19:47

Hetvenmillió forintból fejlesztették a Kassai úti sulit

Csak úgy csillognak az új csempék és mosdók a Kassai Úti Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola fiúöltözőjében, de a két épületből álló intézmény „új” szárnyának folyosói és tantermei is frissen festett falakkal várják a tanulókat. Nemrég fejezték be a hatvanas években átadott épület felújítását.

Molnár-Révész Erika

A harmadikosok is műsort adtak az avatón.

Fotó: Mészáros János

– Megérett már a renoválásra. Iskolánk történetében ilyen átfogó felújítás még nem volt – mondta hétfőn, a projektzáró sajtótájékoztatón Váradi Éva, az iskola igazgatója.

Az új épületrészben a felsősöket oktatják. A Szolnoki Tankerületi Központ több mint egy éve pályázott az intézmény tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztésre, és nyert több mint hetvenhárommillió forintot.

– Nagyon hálásak vagyunk azért is, hogy a felújítás igazodott a tanév rendjéhez, hiszen a munkálatok jórészt a nyári szünetben zajlottak. Ezek közül a legfontosabb az új épületrészünkön a nyílászárók cseréje, és a tantermek felújítása.

– A folyosókon és öt tantermünkben pedig festés, villamossági felújítás, parkettacsiszolás történt. Emellett még öltözők, mosdók, feljárók újultak meg, és teljesen akadálymentes lett az épület – sorolta az elvégzett munkálatokat az intézményvezető.

– Gyors ütemben haladnak Szolnok oktatási-nevelési intézményeinek fejlesztési munkálatai. Az elmúlt két-három évben egymás után újulnak meg a bölcsődék, óvodák, általános- és középiskolák – mondta az eseményen Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere.

A városvezető hozzátette: komoly összefogás működik a városban és a térségben az ehhez szükséges források megtalálásához. Ezek egyrészt uniós, másrészt állami segítségek, de ha kell, az önkormányzat is hozzáteszi a szükséges támogatást.

A harmadikosok is műsort adtak az avatón.
Fotó: Mészáros János

– Mivel több mint hétezer általános és ugyanennyi középiskolás diák tanul a városban, illetve közel kétezer-kétszáz óvodás van, nem mindegy, milyen körülmények között tudjuk őket oktatni-nevelni. A program halad tovább, a Kassai Úti Általános Iskola felújítása sem áll meg itt, a másik, régebbi épületrész felújításával folytatódna.

– A tervezési költségek ügyében hamarosan megkeressük az Innovációs és Technológiai Minisztérium illetékeseit dr. Kállai Mária országgyűlési képviselővel.

A sajtótájékoztatón Szutorisz-Szügyi Csongor, a Szolnoki Tankerületi Központ vezetője elmondta, az iskolák felújításának célja nemcsak esztétikai, hanem funkcionális is. Vagyis a fejlesztések során fontos, hogy az épületek már a mai kor igényeihez alkalmazkodjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában