kenderes-bánhalma

2018.11.10. 12:30

Világrekorder takarókat kapott a bánhalmai otthon

Holland idős otthonok összefogásával született új, hitelesített világrekord a közelmúltban. Tíz kilométernyi horgolt takarót készítettek, mellyel beírták nevüket a rekordok könyvébe.

Ujvári László

Forrás: Beküldött fotó

Az akció nem merült ki ennyiben, a hatalmas takaró darabjait segélyszervezeteken keresztül jótékony célra fordították. Fodor Gusztáv tiszaderzsi református lelkész közreműködésével közel száz darab horgolt takaró érkezett a fogyatékossággal élőket gondozó Bánhalmai Fenyves Otthonba.

- A bánhalmai otthon mellett kárpátaljai Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Egészségügyi Gyermekotthonba is jutott, hatvan árva lány részesült az adományból – részletezte a lelkész. Két otthont ajánlhatott, így esett a választás a bánhalmai, valamint a kárpátaljai intézményekre.

- A szeretet az, ami átölel, amivel be lehet takarózni. A takaró annak a szeretetnek a szimbóluma, melynek nevében én is munkálkodom – fogalmazott.

Fotó: Beküldött fotó

A Bánhalmai Fenyves Otthon értelmi és más fogyatékosságban szenvedő, ápolást igénylő személyek számára nyújt ápoló-gondozó ellátást. A most érkezett takarók nagy segítséget jelentenek az intézmény számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában