idén melyik lesz a nyerő hal?

2018.12.30. 09:30

Az év hala: Szolnok környéki vizekben élő uszonyosra is lehet szavazni

A Magyar Haltani Társaság, folytatva a hagyományokat, ismét meghirdeti Az év hala választást. Idén helyi uszonyosra is lehet voksolni.

Hutter Zsófia

A kitüntető címre ezúttal is három halfajt javasoltak. Ezek közül a nyertes az lesz, amelyik a társaság tagjaitól és minden, határainkon innen és túl lakó, halakat ismerő, halakat szerető érdeklődőtől a legtöbb szavazatot kapja december 31-ig.

A jelölési elveknek megfelelően mindhárom faj őshonos vizeinkben, továbbá van közöttük védett és fogható faj is. A halakra a Magyar Haltani Társaság honlapján lehet voksolni, a www.haltanitarsasag.hu/azevhala_hu oldalon. A szavazni vágyók a gombok segítségével választhatnak a három faj közül.

Idén a szivárványos ökle, a sebes pisztráng és végül, de nem utolsósorban a Szolnok környéki lassú folyású és állóvizek egyik leggyakoribb lakója, a vörösszárnyú keszeg mérkőzik meg egymással.

Egyébként 2018-ban a balin viselhette az Év Hala címet, míg egy esztendővel korábban, 2017-ben a harcsa kapta a legtöbb szavazatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában