VIDEÓVAL

2018.12.28. 06:54

Szuper csúcshely: a polgármester is rappel a martfűi videóklipben

„Szuper csúcshely” címmel egy videoklippel lepték meg a martfűieket – a martfűiek. A városukról, önmagukról készítettek egy kisfilmet karácsonyi ajándékként.

Joó Zsuzsa

A Martfű Városi Nőikar is lelkesen vetette bele magát a forgatásba. A hangulatos dalban ők is nagy szerepet vállaltak

Forrás: Beküldött fotó

A hangulatos dalban a település polgármestere is szerepel: „A város jól áll, jó a kedvem/Financiálisan minden rendben” – rappeli dr. Papp Antal. Mindezek fényében nem csoda, hogy a hangulatos klip pár nap alatt bejárta a világhálót, többezer rajongója van már.

Csaknem kétszázötven martfűi lakost énekeltettek meg a Martfű Média munkatársai abban a városról készült klipben, mely az itt élők összetartozását, Martfű iránti szeretetét fejezi ki.

A videót karácsonyi meglepetésnek szánták a helyieknek. Az ajándék rendkívül sikeresnek bizonyult, több ezer rajongója van már a Szuper csúcshelynek.

Az ötlet a Martfű Média munkatársa, Magyar Mária fejéből pattant ki valamikor hetekkel ezelőtt.

– A megvalósításra nem volt sok időnk, talán hamarabb kellett volna „begyújtani a rakétákat” – mondja az egyik szervező, Herbály Jánosné.

– Ennek ellenére úgy gondolom, nagyon szerethető kisfilmet alkottunk.

A film készítőinek igazuk van: a klip vidám, ötletes és nem amatőr.

– A nyugdíjasklubot, polgárőröket, iskolásokat, a helyi énekkart és több más civil vagy önkormányzati szervezetet kértünk meg arra, hogy vegyenek részt a közös filmben, énekeljenek benne – folytatja Herbály Jánosné.

– A legtöbben azonnal igent mondtak a felkérésre, a legnehezebben talán az egészségügyi dolgozókat sikerült meggyőznünk arról, hogy ez egy jó móka lesz. Végül ráálltak a dologra, a legviccesebb jelenet talán éppen hozzájuk kötődik...

A Martfű Városi Nőikar is lelkesen vetette bele magát a forgatásba. A hangulatos dalban ők is nagy szerepet vállaltak
Fotó: Beküldött fotó

Ebben a klipben nem az számít, kinek milyen a hangja, ki, hogyan énekel. Vagy rappel. Merthogy a polgármester rappelésre vállalkozott, életében először. Azt mondja ugyanis, az ő hangjával igazán nem lett volna érdemes próbálkozni az énekléssel...

– Fel kellett vennünk párszor a szöveget, míg ráéreztem az ízére... Emlékszem, már a harmadik próbálkozásnál tartottunk és még mindig azt javasolták, vegyük újra.

– A következő felvételek után aztán megegyeztünk, maradjunk mégiscsak a harmadik verziónál... – nevet dr. Papp Antal. – A szöveget mindenki előre megkapta, persze, alakíthattuk is közösen.

A településvezető kétség kívül bevállalós. Azt mondja, a humor az élet sava-borsa, e nélkül szürkébb lenne az életünk. A panaszkodáson kívül mást is lehet tenni: például meglátni az apró szépségeket magunk körül. Rapszövege is optimizmusra vall: „A város jól áll, jó a kedvem/Financiálisan minden rendben.”

A polgármester megsúgja, nem mindenki vette a lapot, akadt olyan majdnem-szereplő, aki a forgatás napján szó szerint elbujdosott, mondván, nem tud énekelni. Pedig...!

– Mivel rajtam kívül mindenki közösségben dalol, ezért egyes hangokat nem is lehet külön észrevenni – magyarázza dr. Papp Antal.

Herbály Jánosné hozzáfűzi, a klipet tényleg karácsonyi meglepetésnek szánták a város lakóinak. Akik részt vettek a kezdeményezésben, őket megkérték, hogy lehetőség szerint tartsák titokban, mi készül a városban.

Amúgy pedig mindenkinek lehetőséget adtak arra, hogy szerepeljen a klipben: meghívták ugyanis a lakosokat egy nyilvános, köztéri karácsonyi ünnepségre, ahol több felvételt is készítettek. Igaz, a résztvevők nem tudták, hogy az ott készült felvételeket aztán egy klipben használják fel.

Sok-sok munkával hetek alatt elkészült Martfű videóklipje, a Szuper csúcshely, melyet máig már több mint húszezren tekintettek meg az egyik videómegosztó csatornán.

Martfű tényleg csúcs hely!

– Mi rendkívül izgatottan vártuk a forgatást a fiataljainkkal, lelkesen tanultuk a szöveget – meséli Kupai-Szabó Kornél református lelkész. – Szeretünk énekelni, így nem okozott problémát a felkészülés.

– Egy szombat délután érkezett hozzánk a stáb és igen rövid idő alatt, sok nevetés közepette vettük fel a jelenetet a gyülekezeti teremben. Amúgy pedig egyetértünk a dal szövegével: Martfű „szuper csúcshely, szép zöld ez a város, büszkén nézünk rá!”

Egy évvel ezelőtt újszászi nyugdíjasok rappelésétől robbant fel az internet, erről ide kattintva olvashat részletesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában