SZOLNOK

2018.12.17. 09:30

Új autóval szedik össze a szemetet

Új járművel bővült az NHSZ járműflottája, már egy teljesen elektronikus hulladékszállító is járja a megyeszékhely útjait.

Hutter Zsófia

Az utcai gyűjtőedények ürítését eddig a közfoglalkoztatási programban részt vevő munkavállalók végezték, azonban közülük egyre többen találnak állást a versenyszférában. Így az eddig általuk elvégzett feladatokat a jövőben az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. látja majd el.

Az új jármű tizenöt ember munkáját képes végrehajtani, valamint kis puttonyának köszönhetően a szűkebb utcákban is elfér. Teljesen elektronikus, közlekedés közben nagyon halk, ezért több villogóval és figyelmeztető eszközzel is felszerelték a gyalogosok biztonsága érdekében.

A jármű útvonaltervének kialakításán és véglegesítésén jelenleg is dolgozik a hulladékgazdálkodó, illetve további járműbeszerzéseket is tervez a társaság a jövőben. A fejlesztés egy 9 millió forintos beruházás, ezt teljesen egészében saját forrásból valósította meg a vállalkozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában