eredményhirdetés

2019.01.24. 18:16

Kiemelkedő alkotások készítőit díjazták Szolnokon

A megyei önkormányzat ismét meghirdette az adventi időszakhoz kapcsolódó Karácsonyi fények című pályázatát, illetve első ízben a Klímaváltozás Jász-Nagykun-Szolnok megyében című felhívását. Ezek eredményhirdetését szerdán rendezték a megyeházán.

Szilvási Zsuzsa

Képünkön a díjazottak egy csoportja 

Fotó: Mészáros János

A Karácsonyi fények kiírás fotó kategóriájában első lett Harangozó Márton (Jászberény) Jászberény karácsonyfája című képéért, második Oros Krisztina (Kuncsorba) „Kéz a kézben” című képéért (ő a közönségdíjat is elnyerte), harmadik pedig Tömösközi Károly (Tiszaföldvár) „Önfeledt vidámság” című képével.

Rajz kategóriában Szalai Dorottya (Szolnok) nyert Holdfény című festményével. Második Sándor Laura Hedda (Szolnok) Városi karácsonyi fények” című alkotása, harmadik pedig Szabó Zsófi (Szolnok) „Hóesés” című festménye.

A közönségszavazás győztese Jancsó Janka (Fegyvernek) Angyali üdvözlet című rajzával. A legaktívabb iskola: a Szandaszőlősi Általános Iskola lett 73 rajzzal.

A vers kategóriát Fábián Krisztina (Abádszalók) nyerte Figyelj a csöndre című versével. Második helyezett és a közönségszavazás nyertese Mészáros Ildikó (Fegyvernek) A koldus karácsonyi álma című versével, harmadik pedig Ligeti Éva (Szolnok) Karácsonyvárás című verse.

Képünkön a díjazottak egy csoportja
Fotó: Mészáros János

A „Klímastratégiák kialakítása és környezeti szemléletformálás Jász-Nagykun-Szolnok megyében” elnevezésű pályázaton az általános iskolások között a rajzpályázatot Varga Dorina (Fegyvernek) nyerte. A megyei önkormányzat különdíját Fodor Anna (Rákóczifalva) kapta, a szakmai zsűri különdíjasa Nyámádi Gergő (Jászberény).

A felső tagozatosok között Szabó Melinda (Jászladány) nyert. A szakmai zsűri különdíjasai: Hágen Cintia, Szebenyi Sára és Kövér-Somoskőy Kincső (mindhárman Jászberény). A középiskolások között a zsűri által díjazott nyertes: Kiss Dóra (Tiszafüred), a megyei önkormányzat különdíjasa: a jászberényi Szent István Körúti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola „Jászsági hagyományok és a környezetvédelem” című pályaműve.

A fotópályázaton a zsűri díjazottja Danku Bálint (Tiszaföldvár) „Decemberi táj” című fotója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában