GALÉRIÁVAL

2019.01.24. 17:21

Megkezdődött a szociális tűzifaosztás Szolnokon

A legalkalmasabb időben érkezett a város hagyományos támogatása. Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően ez évben is a rászoruló családok segítségére siet a megyeszékhely.

Mészáros Géza

Fotó: Csabai István

Az idei tél eddigi leghidegebb napján, január 17-én kezdődött – és várhatóan három hétig tart – a szociális tűzifaosztás, amely első körben 314 család otthonának fűtésére, melegen tartására „segít rá”. A későbbiekben még bővül a támogatottak köre.

Szalay Ferenc polgármester csütörtökön a tűzifatámogató-program egyik helyszínén, az egyik hátrányos helyzetben lévő, Katona József úti család háza előtt tartott sajtótájékoztatót.

A városvezető – miközben a „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok NKft. munkatársai a porta előtt lerakodták a farönköket – elmondta, a Humán Szolgáltató Központ szakemberei által összeállított lista alapján szállíttatja ki a város a tűzifát.

Háztartásonként mintegy 325 kilogramm tüzelőhöz jutnak ezáltal a rászorulók. Megtudtuk, a tüzelőanyag a városi közterületekről kitermelt fák feldarabolásából, vásárolt tűzifából és a „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok NKft. által előállított fabrikettekből tevődik össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában