aláírták a megállapodást/ GALÉRIÁVAL

2019.01.31. 16:14

Száz embernek ad majd munkát a Kenderesen épülő új gyár

Másfél milliárdot hoznak Kenderesre a kínai befektetők – erről csütörtökön írtak alá megállapodást a felek.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

- Egy település polgármestere arra a legbüszkébb, ha fejlődik, épül, szépül, gyarapodik városa. Hosszú évek óta arra vágyunk, hogy olyan munkahelyteremtő beruházás valósuljon meg Kenderesen, amely tömeges foglalkoztatást biztosít a munkaképes korúak számára.

- Fél évvel ezelőtt kezdődtek el a tárgyalások egy házgyári elemeket gyártó üzem megépítéséről kínai befektetők közreműködésével. Nagy örömünkre szolgál, hogy a kínai partner úgy döntött, hogy városunkban valósítja meg a mintegy 1,5 milliárdos beruházást. Ennek az együttműködési megállapodás aláírására jöttek ma városunka a befektető és a cég képviselői – mondta a Városházán, az intézményvezetőknek, civil szervezetek vezetőinek, képviselőknek tartott tájékoztatón Pádár Lászlóné polgármester.

A gyár meglévő terveinek magyarországi adaptálását, engedélyeztetését követően indulhat a Kínában már előre gyártott elemekből történő építkezés a 4-es főút melletti önkormányzati tulajdonban lévő 21 hektárból kivont 2,1 hektáron. Az itt gyártott elemeket Európa valamennyi országába értékesítik. A befektető kötelezettséget vállal arra, hogy a megépült gyárban kezdetben 100, később 200 fő foglalkoztatását biztosítja.

- Ez a beruházás számunka a munkanélküliség nagyarányú csökkentését jelenti, valamint a térség, a város gazdaságának a növekedését, a kereskedelmi és ingatlanpiac fellendülését – folytatta a településvezető, aki megköszönte dr. Emad Mutlaknak, a Flit Group Rt. képviselőjének, dr. Sziráki Andrásnak, a megyei kereskedelmei és iparkamara elnökének és Koltai Bélának az eddigi segítséget. Az önkormányzat vezetése és a hivatal munkatársai minden segítséget megadnak ahhoz, hogy az engedélyeztetési eljárások soron kívül, zökkenőmentesen valósuljanak meg – ígérte a városvezető.

A Kenderesen építendő gyárat – s majd az ott készülő, a kínai fél saját fejlesztésű paneleit, melyre 100 év garanciát vállalnak – a jelenlévőknek fotókkal illusztrálva dr. Emad Mutlak mutatta be, majd Wu Xin, a Flit Estate és Cai Jie, a Sanyai Xinhai Citic képviseletében írta alá a megállapodást Pádár Lászlónéval.

A befektetők szeretnék tavasszal elkezdeni a kenderesi gyár építését és még idén elindítani a házgyári panel gyártását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában