kunszentmárton

2019.02.13. 08:30

Hamarosan új eszközökhöz jut a szociális szövetkezet

Hamarosan új eszközökhöz jut a kunszentmártoni Munkás Szent József Szövetkezet, mely nagyban megkönnyíti a tagok ez évi munkáját – tudtuk meg Kovácsné Szabó Katalintól, a szövetkezetet irányító igazgatótanács elnökétől.

Joó Zsuzsa

Tavaly októberben kapott meghívást a Munkás Szent József Szövetkezet a CoSie nevű projektbe, mely tíz európai ország partnerségében zajlik. Az egyes országok olyan újító programok bevezetését, indítását vállalják, melyek helyben erősítik a fejlődést, fejlesztést. Magyarországon a program célja a vidéki területeken élő családok háztartás-gazdaságának fejlesztése.

A program gazdája az ESÉLY Szociális Közalapítvány dr. Nagyné Varga Ilona vezetésével, a tudományos hátteret pedig a Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitikai Tanszéke biztosítja. Az elmúlt hónapokban a projekt előkészítésével voltak elfoglalva, most az eszközbeszerzések következnek.

Megyénkből négy település vesz részt a projektben. A Munkás Szent József Szövetkezet négy esztendővel ezelőtt, 2015-ben alakult Kunszentmártonban. Létrejöttében nagy szerepet játszott a helyi önkormányzat, de szükség volt a katolikus plébánia támogatására is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában