adomány

2019.03.06. 08:13

Nélkülözhetetlen eszközöket kaptak a jászberényi mentősök

Új mentéstechnikai eszközökkel gyarapodott az Országos Mentőszolgálat Jászberényi Mentőállomása.

Illés Anita

Dr. Szabó Tamás polgármester adta át az új mentéstechnikai eszközöket.

Fotó: Gémesi Balázs

Pócs Márton, a mentőállomás vezetője hírportálunk érdeklődésére elmondta, a minap három motoros váladékszívót és ezekhez tartozó három fali tartót adott át dr. Szabó Tamás polgármester az önkormányzat nevében a jászberényi mentősöknek.

Ezek az eszközök nélkülözhetetlenek a mentősök munkája során, a mentőkocsik felszerelésének részei, melyeket például újraélesztésnél vagy betegek légútjába került váladék eltávolításnál használnak.

Az 1,8 millió forint értékű új mentéstechnikai eszközöket a város az önkormányzat ügy- és közrendi bizottságának keretéből vásárolta meg.

Dr. Szabó Tamás polgármester adta át az új mentéstechnikai eszközöket.
Fotó: Gémesi Balázs

Az adományok átadásán részt vett Kardos József, az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei vezető mentőtisztje és dr. Korcsmáros Ferenc, az OMSZ észak-alföldi régiójának igazgatója is.

A regionális igazgató köszönetét fejezte ki a mentőállomás támogatásáért, mellyel a város hozzájárul életmentő küldetésük teljesítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában