Galériával

2019.03.16. 17:23

A visszatérő gólyákat köszöntötték a berényi állatkertben

Gólyaváró napot tartottak március 15-én a berényi Állat- és Növénykertben, ahol a hosszú vándorútjukról visszatérő fehér gólyákat ünnepelték meg.

Illés Anita

Kovács Ágnes, gyűjteményvezető-helyettes érdeklődésünkre elmondta, hogy egy egész napos rendezvénynek egy órás eleme volt a gólyák védelmét szolgáló előadás és egyéb ismeretterjesztő program. A szakemberek felhívták a figyelmet a gólyákat veszélyeztető tényezőkre.

Az állatkertbe sérült, természetbe már vissza nem engedhető madarak kerülnek. A gólyaváró napon két mentett fehér gólyát mutattak be az érdeklődőknek. Ezenkívül gólyavédelmi minikiállítást rendeztek be, egy életnagyságú fehér gólya műfészket készítettek a gyerekek örömére, akik gólyaváró tudáspróbán is összemérhették ismereteiket.

A téli szezont maguk mögött hagyva az állatkert ismét útjára indította egyik legnépszerűbb programját, a látványetetéseket. Ezek alkalmával a látogatók szakavatott állatgondozók segítségével megismerhetik az állatok természetes táplálékszerző viselkedését, szokásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában