TISZAFÖLDVÁR

2019.03.30. 10:25

Érdekességekkel jön a Földrajz Éjszakája

Országszerte tizennégy helyszínen ünnepelhetjük a geográfia tudományágát április 5-én. Az Európai Földrajzi Társaságok Egyesülete által életre hívott Földrajz Éjszakája egy határokon és kultúrákon átívelő európai programsorozatot.

Szoljon.hu

Célja, hogy felhívja az átlagemberek figyelmét erre, a sokszor méltatlanul háttérbe szoruló tudományterület fontosságára. Az európai rendezvénysorozat hazai szervezésű eseményeit a Magyar Földrajzi Társaság koordinálja.

Az idei Földrajz Éjszakáját természetesen a Tiszazugi Földrajzi Múzeumban is megtartják. Az „egész estés” programon előbb hat órától az derül ki, hogyan látja a fekete kontinenst egy magyar utazó: dr. Valiskó Gyöngyi mesél huszonöt afrikai országban megesett kalandjairól.

A gyógyszerész végzettségű hölgy több mint harminc éve indult el először önállóan hátizsákkal világot látni, azóta száztizenkét országba jutott el – volt, ahová többször is.

Nyolc órától pedig ismét a múzeum előadójaként köszönthetik Gruber Lászlót. A honi földrajztanítás „élharcosa” ezúttal Bali, az élő istenek szigete címmel tart érdekfeszítőnek ígérkező előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában