jászdózsa

2019.03.13. 18:45

Jeles évfordulót ünnepel a jászdózsai szakkör

A „Dósai” Honismereti Szakkör idén ünnepli megalakulásának harmincötödik évfordulóját.

Illés Anita

A szervezet Gulyás János tanár, helytörténész kezdeményezésére jött létre. Az elmúlt évtizedekben létrehozták a második világháborús emlékművet, a tájházat, aminek gondozása, az ott található tárgyi emlékek ápolása, gyarapítása fontos feladata a szakkörnek.

Tevékenységük közül kiemelkedő volt például a hagyományos aratás, dósai vásár bemutatása, a paraszti lakodalom hagyományainak felidézése vagy a jász ételek kóstolójának megszervezése. Zsidei Andrásné szakkörvezető elmondta, hogy a jubileum tiszteletére programokkal készülnek.

Jászdózsa, szeretlek címmel nemrégiben rajzpályázatot hirdettek gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában. A rajz témájaként a település műemlékeit, intézményeit és tájait jelölték meg.

A pályamunkákat március 14-ig lehet leadni a községi könyvtárban. Az évforduló jegyében szervezik meg március 23-án a honismereti találkozót, melyre várják a baráti szakkörök tagjait is közös ünneplésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában