galériával

2019.03.26. 15:30

Kreatív példákkal szemléltették az újrahasznosítást Tiszaszőlősön

Az elmúlt hét a környezettudatosság és szemléletformálás jegyében telt a Tiszaszőlősi Általános Iskolában.

Ujvári László

Fotók: Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatán több mint két és fél millió forintot nyert az önkormányzat az ötlet megvalósítására.

A „Környezettudatosan Tiszaszőlősön” program célja az volt, hogy bevezesse az iskolás és óvodás korú gyerekeket a környezettudatos viselkedés, életforma világába.

A közelmúltban zenés, interaktív mesevetítést tartottak a kicsiknek az iskola tornatermében, majd egy tíz állomásos vetélkedőre került sor. A felső tagozatos tanulóknak pedig szemléletformáló előadást tartott Vendel Zsolt, az NHSZ Tisza Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Felhívta figyelmüket a hulladékképződés megelőzésére és kreatív példákon keresztül szemléltette az újrahasznosítás lehetőségét.

A diákok meglátogatták Tiszafüreden a Tisza-tavi Regionális Hulladékkezelő Központot is. Bemutatták számukra a hulladékfeldolgozás folyamatát, majd ötletes megoldásokkal tarkított, hulladékmentes vendégségben volt részük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában