SZOLNOK

2019.03.16. 10:30

Megújul a Zagyva cukrászdánál lévő parkoló

Lakossági fórumot tartottak a napokban a szolnoki Tallinn városrész lakói számára.

Mészáros Géza

Javaslatok és kifogások is elhangzottak a fórumon.

Fotó: Hartai Gergely

– A terveknek és a kívánalmaknak mindig határt szabnak az anyagi lehetőségek, de ehhez mérten is számos fejlesztés valósult meg ebben a térségben – jelentette ki dr. Tóta Áron, a Tallinn városrész önkormányzati képviselője a Waldorf iskolában hét elején tartott lakossági fórumon.

Az eseményen megjelent Szalay Ferenc polgármester is.

A városvezetők számos jövőbeni tervről számoltak be az érdeklődőknek. A későbbi fejlesztéseket a Zagyván átívelő Dr. Kaposvári Gyula híd rekonstrukciója indította el, illetve az, hogy Szolnok gazdasága az utóbbi időben jól prosperál. A Zagyva-híd felújítását a megyeszékhely keleti térségének átépítése előtt kellett megvalósítani.

Az előadók felsorolták a közeljövő beruházásait, így kitértek a Művésztelep rekonstrukciójára, a vár egy részének újjáépítésére, a vártemplom felújítására, a Sebestény körút és Városmajor út csatlakozásában épülő körforgalomra, a városrészt az egykori Mester úti laktanyával összekötő új út építésére, a Puskás Tivadar körút most hétfőn megkezdett felújítására.

Javaslatok és kifogások is elhangzottak a fórumon.
Fotó: Hartai Gergely

Szalay Ferenc beszélt az egykori tüdőkórház parkjának felújításáról is. Mint mondta, megmarad az arborétum, gyönyörű park lesz, sportpályákkal, sétánnyal lesz teljes, ez pedig a Zagyva cukrászdánál lévő parkoló felújítását is jelenti. A fórumon a lakosság köréből a hulladékgyűjtők, padok kihelyezéséről érkeztek gondolatok, illetve egyes üzletek, kisboltok szemetes környezetéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában