ABÁDSZALÓK

2019.03.11. 15:29

Ötszáz méteres kolbászt sütöttek

Tizenharmadik alkalommal szervezték meg a Tisza-tó-parti kisvárosban Kelet-Magyarország legnagyobb böllérfesztiválját, ahol kellemes idő fogadta a kilátogatókat.

Ujvári László

Különleges finomságok csábították a látogatókat.

Fotó: Ujvári László

A fesztiválon idén is kést és fakanalt ragadtak a legügyesebb, legelhivatottabb böllérek. Már előző nap megindult böllérfalva építése, egymás után készültek el a porták.

Szombaton több ezer helyi, környékbeli és turista lepte el az abádszalóki Füzes Kemping területét. A kóstolójegyek idén is látványosan gyűltek a csapatoknál, már kora reggel megérkeztek az első vendégek.

A versengő csapatok mindent megtettek, hogy megnyerjék maguknak a finom illatokra gyülekező vendégsereget. Számos visszatérővel találkozhatott a kilátogató, érkeztek csapatok a Jászságból, a környező településekről, a megye minden pontjáról.

– Rendkívül fontos a térség számára a disznóvágás hagyományának megőrzése és ápolása – hívta fel a figyelmet megnyitóbeszédében Kovács Sándor országgyűlési képviselő.

Hozzátette: tavaly az időjárás nem volt a szervezők barátja, idén azonban kellemes tavaszi idő fogadta a Tiszator közönségét.

A rendezvényen egyaránt tiszteletét tette dr. Fazekas Sándor, volt földművelésügyi miniszter és Piroska Miklós, a megyei közgyűlés elnöke is. A program házigazdája és hangulatfelelőse Fekete László, a világ egyik legerősebb embere volt.

Napközben színpadi műsorok, népzene és kézművesvásár színesítette a programot. A gyermekes családok is megtalálták a számukra megfelelő elfoglaltságot. Például bábszínház, körhinta és népi játékok várták őket.

A zsűri értékelése szerint az újfehértói Veres Pecsenye csapata végzett az első helyen. A legjobb pálinka Fegyvernekről, a legjobb pogácsa pedig Tiszanánáról érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában