TISZASZENTIMRE

2019.03.13. 11:30

Végre megújulnak a Tiszaszentimre környékén lévő utak

Országos és megyei szinten is örök probléma az úthálózat leromlott állapota. Hosszú listákon sorakoznak a forgalmas útszakaszok a megújulást várva. A Tisza-tó térségében talán Tiszaszentimre környékén a legégetőbb a kérdés. Sokan ingáznak napi szinten Karcag, Kunhegyes és Tiszafüred irányába, mindezt meglehetősen rossz utakon.

Ujvári László

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Év elején jött a hír, hogy sokak meglepetésére és örömére már idén elkezdődhet a Szentimre környéki utak felújítása. Régi vágya ez a lakosoknak, de a környéken élőknek is.

A hírt Koczúrné Tóth Ibolya polgármester jelentette be az önkormányzat közösségi oldalán. A felújítás híre futótűzként terjedt, egyre többen érdeklődtek a részletek és időpontok felől.

– Örömmel értesültem a fejlesztésről, Kovács Sándor országgyűlési képviselőtől érkezett a jó hír – mondta hírportálunknak a településvezető.

Az elmúlt években már kiderült, hogy egy ekkora horderejű fejlesztés előmozdítása meghaladja egy kis település lehetőségeit. Az önkormányzat mindent megtett a cél érdekében, hiába. Most hosszú évek kitartó próbálkozásai után kerülhet sor a beruházásra.

A tervek szerint, még idén felújítják a Tiszaszentimre és Tomajmonostora közötti utat. Első körben a tomaji temető és a Tiszaszentimrére vezető elágazás közötti, körülbelül négy kilométeres szakaszt. A második ütemben pedig a tiszaderzsi elágazásig tartó közel nyolc kilométeres szakasz következik.

 

– Ezek az utak már alig járhatók. A kis unokák gyakran átjönnek Tiszafüredről meglátogatni. Minden alkalommal felmerül az, hogy járhatatlan az út – mondta az egyik boltból kilépő helyi idős hölgy. Erzsike néni úgy látja: mindegy, milyen irányba indul el valaki, csak rossz utak veszik körbe a települést.

Fazekas Szabolcs, Tomajmonostora polgármestere hozzáfűzte: örülnek a beruházásnak, harmincéves adósságot pótolnak. Remélik, minél hamarabb elindul a kivitelezés.

Megjegyezte, a Kunhegyesre vezető útszakasz is megérett a felújításra. A tomajiak többnyire erre járnak a járásszékhelyre ügyes-bajos dolgaikat intézni. Kevesebbet közlekednek Tiszaszentimre és Tiszafüred irányába. Bíznak abban, hogy a felújítás Kunhegyes felé is folytatódik majd.

Az új program részei a munkálatok

– Idén és a következő két évben, tervszerűen újulnak meg az alsóbbrendű utak. Vannak a környéken rossz állapotban lévő szakaszok, például Tiszaszentimre és Kunmadaras, valamint Tiszafüred és Tiszaszentimre között – mondta Kovács Sándor.

A térség parlamenti képviselője hozzátette: a Magyar Falu program keretében újulhatnak meg ezek a szakaszok. – Nagy horderejű felújítást jelent az említett beruházás. Ezeknek az utaknak alapvető problémája, hogy nem erős útalappal készültek. Folyamatosan mozog, hullámosodik, süllyed. Nem napjaink terhelésére, forgalmára építették azokat – magyarázta a honatya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában