MENTORPROGRAM

2019.04.14. 10:30

A tapasztalatokról egyeztettek Szolnokon

A „Szolnokon a jövőd” program tapasztalatairól tartottak megbeszélést a minap a városházán.

Hartai Gergely

Napjaink fontos kérdése ugyanis a szakemberek utánpótlásának biztosítása, a munkaerő és a pályakezdő fiatalok megtartása.

A polgármesteri hivatal honlapján közölte, ezekre a kihívásokra keresik a megoldást, és a szakképző centrumokkal, valamint a városban működő gazdasági szervezetekkel való kapcsolatokra támaszkodva dolgozták ki a „Szolnokon a jövőd” (mentor)programot.

Az egyeztetésen ezúttal két veszprémi vendég is részt vett. Kardos Péter, a Jost Hungária Kft. ügyvezető igazgatója és Korona Vivien, a Pro Veszprém Kft. projektmenedzsere. Megtudtuk, két évvel ezelőtt Veszprém is érdeklődött a Szolnok Hazavár program gyakornoki programja iránt.

A kezdeményezést az ottani adottságoknak megfelelően át is vette a város. Így most ők is megoszthatták tapasztalataikat a kezdeményezésben részt vevő szolnoki szervezetekkel. A megbeszélésen a program továbblépési lehetőségeiről is tárgyaltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában