TÖRÖKSZENTMIKLÓS

2019.04.11. 09:17

Az internetes zaklatásról tartottak előadást a fiataloknak

Idén is csatlakozott a Hunyadi Mátyás Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola a Digitális Témahét országos programsorozathoz.

P. Pusztai Nóra

Aktuális témákról beszélgettek a gyerekekkel.

Fotó: Beküldött fotó

Dankó Péter, a projekt intézményi koordinátora kiemelte, hogy mivel az internet a mindennapjaink szerves részévé vált, fontosnak tartják a gyermekek tájékoztatását a világháló veszélyeivel és a káros tartalmaival szemben.

A „Legyél te is biztonságban a neten!” című programelem kapcsán, a Magyar Telekom előadói látogattak el az iskolába, ahol három napon át a digitális világot érintő, aktuális témákról beszélgetnek a gyerekekkel, kiemelve az internetbiztonságot, adathalászatot, a közösségi média és az okostelefonok tudatos használatát, érintve az online barátságokat és az internetes zaklatás is.

Az interaktív foglalkozásokon a tanulóknak lehetősége nyílt feltenni az őket érintő kérdéseket, hogy szakemberektől, első kézből gyakorlati tanácsokat kaphassanak.

Aktuális témákról beszélgettek a gyerekekkel.
Fotó: Beküldött fotó

A programban a felső tagozat tizenkét osztályának több mint háromszáz diákja vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában