galériával

2019.04.02. 17:27

Figyelemfelhívó sétát tartottak az autizmus világnapján Berényben

A Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény Fogyatékkal Élők Klubja április 2-án figyelemfelhívó sétával immár harmadik alkalommal csatlakozott az Autizmus Világnapjához.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

Tomkovicsné Sólyom Csilla szolgáltatásvezető érdeklődésünkre elmondta: a klub fogyatékkal élő ellátottjai között több autista is van, ezért tartják fontosnak, hogy felhívják a figyelmet az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra, s ezt a társadalom minél szélesebb körben megismerje.

A jászberényi kezdeményezéshez közel hatszázan csatlakoztak a város oktatási, nevelési intézményeiből, de részt vettek rajta civilek is. A Conselve Parkból induló séta előtt felolvasták az autisták tíz pontját, ezzel közérthető nyelven továbbították mindazt, amit erről a fogyatékosságról tudni lehet.

Egy édesanya megható vallomásában mindennapi tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal arról, hogyan nevelnek két autizmussal élő lányt a családban. A sétához csatlakozó intézmények autista fiataljai kulturális műsorral készültek a világnapra, hogy megmutassák értékteremtő képességüket.

A séta után a résztvevők ötven darab kék lufit engedtek a magasba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában