SZOLNOK

2019.04.10. 14:38

Hajszál híján ötvenezren vettek részt a Munkácsy-kiállításon

Családok, baráti társaságok, egyéni látogatók és iskolás csoportok százai keresték fel a mögöttünk álló néhány hónapban a galéria épületét. Nem véletlenül.

Hartai Gergely

– Negyvenkilencezer látogatóval zárt a hétvégén a Szolnoki Galéria Munkácsy-kiállítása – tájékoztatta hírportálunkat Ádám Adrienn. A Damjanich János Múzeum munkatársa elmondta, az ország számos pontjáról érkeztek érdeklődők.

Külföldről is szép számmal akadtak látogatók. Határainkon túlról a legtöbben Nagyváradról érkeztek. Többségük csoportos tárlatvezetés keretein belül tekintette meg a neves festményeket.

– A magyarországi települések közül a legtöbb bejelentkezés Budapestről és Jászberényből futott be. Emellett sokan voltak, akik kimondottan a Munkácsy-képek miatt látogattak el Szolnokra – tudtuk meg. A vasárnap délutáni zárás előtt egyébként a kiállítótér utolsó látogatóit is köszöntötték. Míg végül Kékesi Csilla és Boda András a helyszínen vehetett át ajándékcsomagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában