a költészet napja

2019.04.13. 18:45

Ónodi Gábor szavalt a szolnoki diákoknak

Ahogy minden évben, úgy idén is megemlékezett a magyar költészet napjáról a szolnoki Magiszter Fényes Adolf Szolnoki Gimnáziuma, Művészeti Szakgimnáziuma és Alapfokú Művészeti Iskolája. Ennek apropóján Ónodi Gábor színész látogatta meg a diákokat a közelmúltban.

házsé/szoljon.hu

Fotó: Hutter Zsófi

— Meglepetésnek szántam a verseket, nem beszéltük meg előre, miket hozok — árulta el Ónodi Gábor. — Azért ezeket választottam, mert úgy gondolom, jó olyan költeményeket is megmutatni a diákoknak, amiket nem feltétlenül ismernek. És ráadásul szerintem ezek igazán illenek hozzám – mondta mosolyogva a színész.

A művész több olyan verset elszavalt az iskolásoknak, melyek kevéssé ismertek, és melyeknek szerzői nem váltak ismertté műveik által. De emellett olvasott részleteket például Molière: A mizantróp című darabjából is.

— Fontosnak tartom, hogy a fiatalok tudjanak róla, hogy ilyen versek is léteznek. Mert sok esetben még a felnőttek sem ismerik ezeket a költeményeket — folytatta. — Nagyon jó kordokumentum, mely jól bemutatja, hogyan formálódik a költészet is a kor sajátosságainak köszönhetően. Ahogyan azt is, hogy mennyi mindennel próbálkoznak az emberek, hogy érvényesülhessenek.

Ónodi Gábor előadásának hatására több diák is jelentkezett, hogy elmondjon egy-egy verset.

A diákok is csatlakoztak az előadáshoz
Fotó: Hutter Zsófi

— Jó volt látni, hogy a tanulók mennyire be tudtak kapcsolódni a programba és mennyire át tudták venni Gábor stílusát, jó kedvét — tette hozzá Csiderné László Csilla, az intézmény igazgatója. — Nagyon örültünk, hogy ilyen hangulatot varázsolt és modernebb verseket választott, hiszen ez által is könnyebb a diákok felé megnyitni a művészeteket — zárta gondolatait az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában