GALÉRIÁVAL

2019.04.07. 19:45

Összemérték tudásukat a Jászság ifjú tűzoltói Jászberényben

A megyei katasztrófavédelem Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége április 4-én rendezte meg a felmentő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny helyi fordulóját.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

Az elméleti és gyakorlati feladatokból álló verseny célja, hogy az általános és középiskolás tanulók megismerjék a tűzvédelemmel, a polgári védelemmel és katasztrófavédelemmel kapcsolatos legfontosabb tennivalókat. Fózer Tibor, tűzoltó ezredes a Jászberényi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője elmondta, hogy a Jászság különböző településeiről 15 csapat nevezett be a megmérettetésre.

A tesztlapok kitöltése után a fiatalok különböző állomásokon mérték össze gyakorlati tudásukat. A térségi versenyen a Magyar Vöröskereszt jászsági területi szervezete, a jászberényi mentőállomás munkatársai és a rendőrség is képviseltette magát.

A megyei döntőbe a legjobb helyi csapatok jutottak tovább. Így a Jászságot a Lehet Vezér Gimnázium csapata és a Jászárokszállási Önkormányzati és Önkéntes Tűzoltóság ifjúsági tűzoltói képviselhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában