JÁSZKUNSÁG

2019.04.09. 15:21

Szerződést kötött a megyei kórház a tüdőbetegek érdekében

A tüdőbetegek magas színvonalú egészségügyi ellátásának érdekében együttműködési megállapodást kötött a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet.

Molnár-Révész Erika

Az erről szóló okiratot hétfő délután írta alá dr. Bene Ildikó megbízott főigazgató és dr. Kovács Gábor főigazgató. A megállapodás része egyebek mellett a tbc-s betegek átvétele és megfigyelése az OKPI-ban a szolnoki kórház kérésére, valamint a betegek igény szerinti konzultációja, együttműködés a patológiai és a mikrobakteriológiai diagnosztika minden területén.

Emellett cél egy onko-pulmonológus szakember delegálása a Hetényi Géza kórház tüdőrákos betegekkel konzultáló csapatába, továbbá fiatal szakorvosjelöltek munkavégzésének, tartózkodásának kölcsönös biztosítása mindkét intézetben. Az együttműködési megállapodásnak köszönhetően a korábbinál is magasabb színvonalú ellátásban részesülhetnek megyénkben mindazok, akik pulmonológiai jellegű betegségekkel küzdenek – hangzott el az eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában