Szolnok

2019.04.25. 18:45

Támogatják a spanyol nyelv tanulását

Az előző évekhez hasonlóan, idén is körülbelül száz könyvet, munkafüzetet és szótárat adományozott az F. Segura Hungária Kft. a Verseghy Ferenc Gimnáziumnak.

P. Pusztai Nóra

Jelenleg közel hatvan, alsóbb évfolyamos diák tanul órarendi keretek között spanyol nyelvet az iskolában. Az anyanyelvi segédanyagok még hatékonyabbá teszik a nyelv elsajátítását.

– Az intézmény idegen nyelvi oktatásában a Magyarországon fellelhető nyelvkönyveket részben kiegészítve, részben pedig kiváltva használják a mai kor szellemének megfelelő, új tankönyveket – mondta Pogány Gyula, a gimnázium igazgatója, majd hozzátette, ha egy cég települ a városba, akkor fontos, hogy ne csak a gyár falain belül létezzen, hanem jelen legyen a város életében is.

Kiemelte, hogy az iskola és a szolnoki vállalat kapcsolata példaértékű. A cég minden évben vendégül látja Valenciában a legeredményesebb, spanyolt tanuló diákokat.

A könyvek átadása után Manuel Montalbán, a vállalat vezérigazgató-helyettese tartott előadást az ipari fejlődés üteméről és a technológia fontosságáról az iskola pedagógusainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában