Szolnok

2019.04.23. 10:26

Ünnepi légkört teremtettek a gyerekeknek

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Szolnoki Családok Átmeneti Otthonában jelenleg öt felnőtt és tizennégy gyermek lakik.

Molnár-Révész Erika

A legkisebbek 1–2, a legnagyobbak is csak 11–12 évesek. Az otthon munkatársai igyekeztek húsvétkor is segíteni a bent élő családoknak.

– Fontosnak tartjuk, hogy minden ünnepet számon tartsunk, és a gyermekeket arra szocializáljuk, hogy ezekre az ünnepekre miként lehet és kell készülődni. Az ünnepek előtt és alatt a húsvéthoz köthető kézműves foglalkozásokkal és játékokkal készültek a kollégák.

– A tavaszi szünetben is foglalkoznak munkatársaink a gyerekekkel, mivel nagyon fontosnak tartjuk a szabadidő hasznos eltöltését, hiszen ezáltal fejlődnek igazán a gyermekek.

– Nem csak a kézügyességük, hanem a dekorálás segítségével szociálisan is, azáltal, hogy egy kicsit szebbé, otthonosabbá, vidámabbá teszik a környezetüket – tájékoztatta hírportálunkat Sándorné Pólik Róza intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában